AGERPRES.RO: Cozmin Guşă spune ca anul a avut rezultate promiţătoare, dar am ratat obiective clare

Autor:
Publicat: 24 December 2022, 13:12
email print

Preşedintele Federaţiei Române de Judo (FRJ), Cozmin Guşă, a declarat, pentru AGERPRES, că în anul 2022 sportivii români au înregistrat unele rezultate promiţătoare, dar în acelaşi timp au ratat obiective clare.

“Anul 2022 îl caracterizez ca fiind doar bunicel, în sensul că am avut rezultate promiţătoare, dar am ratat nişte obiective clare, pe care le aveam trasate de la începutul anului. Unele au explicaţii logice, altele sunt lacune de pregătire sportivă. Şi asta este o sarcină pentru 2023, să le îndreptăm”, a afirmat Guşă.

Oficialul FRJ consideră că realizarea cea mai importantă a fost la nivelul sportivilor tineri, care au obţinut rezultate foarte bune.

“Cea mai mare realizare este emulaţia de la nivelul juniorilor şi cadeţilor, care s-a consolidat. Practic, mulţi dintre ei se bat cu şanse în competiţiile de seniori şi la medalii în competiţiile de seniori. Şi aduc aminte aurul Florentinei Ivănescu, la Openul de la Cluj, din competiţia de seniori. Ca să nu mai vorbesc despre faptul că a ratat de puţin bronzul mondial la seniori, în Uzbekistan. A fost şi un pic nedreptăţită de arbitru, a ratat cu puţin. A luat până la urmă locul cinci, care, în sine, pentru un junior este o performanţă excepţională. Mă duc mai departe şi vorbesc despre campionatele europene şi mondiale de juniori şi tineret, unde, deşi trebuia să ia aurul, pentru că ăsta a fost unul dintre obiective, Alex Creţ a luat bronzul la Mondialele din Ecuador. Nu a mai putut să repete performanţa pe care a făcut-o anul trecut colegul său Adrian Şulcă. În rest, avem europenele de tineret şi juniori, unde avem două bronzuri. Puteau fi şi de aur, aici a ratat Florentina Ivănescu, şi mi-a părut tare rău pentru că la Mondialele de juniori a fost descalificată pentru o greşeală tehnică, care în cazul altora nu s-a aplicat. Asta e viaţa, învăţăm din greşeli. Trebuia să ia aurul la Europene şi a păţit ceva din punct de vedere psihologic, a fost prea mare presiunea. Iar la Europenele de tineret, de asemenea, nu şi-a făcut obiectivul, pentru că a făcut o mică greşeală tehnică care i se impută într-un meci cu una dintre favorite”, a spus preşedintele federaţiei.

Cozmin Guşă a precizat că Florentina Ivănescu este, conform clasamentului întocmit de federaţie, pe prima poziţie în 2022.

Articol integral pe Agerpres.ro

Distribuie articolul:
facebook twitter linkedin whatsapp