Argint – prima medalie la FOTE pentru judoka români

By
Updated: July 26, 2017
EJU-EYOF-Gyoer-2017-07-25-Gabriel-Juan-269658

Ramona Micula a câştigat medalia de argint la categoria 52 kg. la Festivalul Olimpic al tineretului European de la Gyor-Ungaria.

Componentă a clubului CŞS Focşani, Ramona Micula a învins-o în primul meci pe Valiantsina Troshka – Belarus, în sferturi a trecut de Szofi Ozbas din Ungaria iar în semifinale a câştigat prin ippon întâlnirea cu elveţianca Manon Monnard.

În finala cu Gefen Primo din Israel, Ramona Micula a cedat dupa 3 minute de luptă terminând concursul pe treapta a doua a podiumului dar aducând prima medalie pentru judo-ul românesc la FOTE.

În competiţia de judo din Ungaria alţi 3 judoka au terminat întrecerea în aproprierea podiumului – Anamaria Stroe a încheiat concursul de la categoria 40 kg. pe locul 5 iar Ana Sârbu ( 44 kg.) şi Maria Dumitru ( 48 kg.)  au ocupat locul 7.

Joi intră pe tatami alţi 4 judoka români : la feminin Paula Gliga la 57 kg. Ilaria Toma la 63 kg. iar la masculin Andrei Pîrloga la 73 kg. şi Dănuţ Pechea la 81 kg.

La Festivalul Olimpic al tineretului European de la Gyor, în întrecerea de judo, participă 326 de sportivi din 47 de ţări.