AUR pentru Alexandru Bologa in cadrul Campionatelor Europene de nevazatori

Autor:
Publicat: 2 September 2022, 20:09
email print

In Cagliari (Italia) se desfasoara in aceste zile, Campionatele Europene pentru judoka nevazatori. Romania a reusit castigarea medaliei de aur prin Alexandru Bologa, sportiv medaliat de doua ori cu bronz la Jocurile Paralimpice, in 2016 si 2021.

Aflat pe locul 1 in clasamentul mondial la categoria -73 kg, judoka pregatit la Cluj-Napoca de Tamas Gergely si Andreica Gianina a reusit sa faca un concurs perfect. Dupa un prim tur liber, sportivul nostru l-a invins in sferturi, printr-un procedeu de luxare (kansetsu-waza), pe georgianul Mishiko Shiobrishvili, ca mai apoi in semifinale, dupa doua procedee de tehnice de aruncare (seoi-nage), punctate cu Wazari, sa il invinga pe Djibrilo Iafa din Portugalia.

In finala, Alex a reusit ca printr-o tehnica de strangulare (shime-waza) sa castige medalia de aur in fata lui Lennart Sass din Germania.

La competitia din Italia sunt inscrisi judoka din 20 de tari: Azerbaidjan, Croatia, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Lituania, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, Italia, Ucraina, Georgia, Elvetia si Turcia.

Distribuie articolul:
facebook twitter linkedin whatsapp