Constantin Bogdan a incetat din viata

By
Updated: September 19, 2018
Bogdan Constantin-1

Nascut pe data de 18 mai 1938 in comuna Valea lui Mihai din judetul  Bihor, a absolvit Institutul de Cultura Fizica din Bucuresti in anul 1984. Ia contact cu judoul in Arad avandu-l ca antrenor pe marele Mihai Botez la  A.S. Vagonul Arad.

Ajuns in anul 1966 in Timisoara, infiinteaza aici Clubul Sportiv “Politehnica” Timisoara, in acelasi timp ocupand functia de asistent universitar in cadrul facultatii cu acelasi nume. Face parte din comisia de initiativa pentru oficializarea judoului in Romania, comisie infiintata in anul 1967 si din care mai faceau parte Liviu Urma (presedinte al comisiei de judo din cadrul CMEFS – Bucuresti), Anton Muraru, Ioan Avram, Vasile Gotelet, Florian Frazzei, Franckie Nour Niculescu, Ilie Marinescu, Serban Vasile, Gheorghe Barjica, Virgil Crişan, Nicolae Bucur si Izu Sechter.

Paraseste pentru o perioada Romania si merge in Israel unde isi continua activitatea ca antrenor la un club din Netania dar si la lotul national de tineret ca mai apoi sa revina in tara dupa anul 1990.

Federatia Romana de Judo transmite sincere condoleante familiei si celor care l-au cunoscut. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!