Doua medalii pentru tara noastra la Campionatul European U21

Autor:
Publicat: 6 November 2020, 22:11
email print

Alex Cret si Serban Eduard au adus doua medalii pentru Romania la intrecrea continentala rezervata juniorilor de la Porec, Croatia.

Oradeanul Alex Cret, categoria -90 kg, a reusit sa urce pe a doua treapta a podiumului european dupa ce a fost invins in finala de francezul Francis Damier. Sportivul nostru a avut un turneu foarte bun reusind sa treaca pe rand de judoka Martin Bezdek (Cehia), Stefanov Stanislav (Bulgaria) si Tymur Valieiev (Ucraina). In semifinale il invinge pe israelianul Guy Gurevitch.

In drumul spre medalia de bronz, fostului campion mondial de cadeti, pitesteanul Serban Eduard -100 kg, i-a fost dat sa intalneasca un alt francez, care la randul sau a obtinut in anul 2019, titlurile de campion mondial si european de cadeti. Kenny Liveze s-a dovedit un adversar puternic dar pe care sportivul nostru, la capatul unu meci strans, l-a invins prin Wazari.

Un rezultat aducator de sperante a fost obtinut de sportiva Miler Georgiana +78 kg, care dupa o evolutie buna a ocupat locul cinci. De remarcat este faptul ca aceasta are 17 ani, varsta la care inca este cadeta.

Distribuie articolul:
facebook twitter linkedin whatsapp