European Judo Open Bucureşti: Daniel Natea vorbeşte despre ce înseamnă să lupţi în faţa propriului public

By
Updated: May 29, 2017
Daniel Natea - EC2017-1

În acest week-end (3-4 iunie) la Bucureşti va avea loc cel mai important turneu internaţional de judo din 2017 găzduit de România, Openul European de seniori, la care şi-au anunţat prezenţa judoka de pe 4 continente.

Daniel Natea – “Când ești pe tatami şi auzi publicul că îți scandează numele parcă prinzi o forţă mai mare decât cea pe care o ai !”

Daniel Natea, cel mai bine clasat român în ierarhia Federaţiei Internaţionale de judo, locul 4 la categoria +100 kg. este una dintre speranţele României la o medalie. Pentru Natea, a lupta în faţa românilor este ceva special.

“Pentru mine este ceva deosebit să lupt în faţa publicului , a celor care te susțin sau chiar în faţa prietenilor care au venit special să te vadă la o competiție de mare anvergură. Când ești pe tatami este puţină presiune dar când auzi publicul că îți scandează numele parcă prinzi o forța mai mare decât cea pe care o ai.” 

Daniel Natea este conştient că pentru el prima jumătate de an nu a fost grozavă din punct de vedere al performanţelor dar obiectivul principal în acest an este intrecerea supremă din vară.

“Obiectivul principal din acest an este campionatul Mondial de la Budapesta unde sper să pot obține o clasare pe podium Trebuie să ne pregătim mai mult pe partea tactică și să avem continuitate. “ – spune Natea.

La Openul European de judo pentru seniori, care va avea loc la Sala Polivalentă “Ioan Kunst-Ghermanescu “ din capitală, şi-au anunţat prezenţa până în acest moment 435 de judoka din 30 de ţări de pe 4 continente. România va fi prezentă în concurs cu un număr de 59 de sportivi. Intrarea va fi liberă.