European Judo Open Bucureşti: Doua medalii de aur si un bronz pentru Romania

By
Updated: June 5, 2017
European-Judo-Open-Men-und-Women-Bucharest-2017-06-03-252378

Monica Ungureanu şi Daniel Natea aduc medaliile de aur pentru România la Open-ul european de la Bucureşti.

În weekend, Sala Polivalenta „Ioan Kunst Ghermanescu” din Bucureşti a găzduit competiţia European Judo Open, întrecere din cadrul IJF World Judo Tour şi care punctează în clasamentul mondial (World Ranking List).

În prima zi a concursului, judoka Monica Ungureanu categoria -48 kg a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului după ce în finală a învins-o pe sportivă Francesca Milani din Italia. În cadrul acestei categorii, sportiva noastră le-a învins pe rând pe Joanna Stankiewicz (Polonia) pe Mira Ulrich (Germania) ca mai apoi, în semifinale, să treacă de belgianca Anne Sophie Jura după ce aceasta din urmă a primit 3 Shido.

Cristian Bodirlău la -90 kg a cucerit medalia de bronz după un Ippon spectaculos în ultimele secunde ale meciului cu italianul Lorenzo Rigano.

Sportivii Kunszabo Luca si Beata Kabat au ocupat locurile 5 în cadrul categoriilor -100 kg respectiv +78 kg în timp ce Ioanca Roxana s-a clasat pe locul 7 la categoria -52 kg.

La această competiţie au participat 376 de judoka (244 masculin, 132 feminin) din 29 de tari de pe trei continente. România încheie întrecerea sportivă pe locul 3 în clasamentul pe medalii.