#FRJudo în topul federaţiilor naţionale ca număr de participări la competiţiile europene

Autor:
Publicat: 23 May 2021, 18:05
email print

Zilele trecute, pe adresa de e-mail a Federaţiei Române de Judo a fost primit noul regulament şi cota de participare la Cupele Europene de Cadeţi şi Juniori.

Aceasta cota impusă vine ca urmare a măsurilor de restricţie cauzate de pandemia Covid-19 şi are ca principal criteriu de clasificare participarea ţărilor la Cupele Europene de Cadeţi şi Juniori în ultimii ani.

Astfel statistica europeană confirmă politica pe care federaţia noastră a impus-o şi anume aceea de a construi o nouă generaţie de judoka pentru marile competiţii internaţionale. România se situează astfel pe onorantele locuri zece la U18 şi doisprezece la U21, în faţa unor ţări cu potenţial financiar uriaş.

Dacă în trecut România participa la aceste competiţii cu foarte puţini sportivi, iată că începând cu anul 2017 cel puţin 30 de judoka plus staff tehnic au participat constant la toate competiţiile şi stagiile de pregătire organizate de către Uniunea Europeană de Judo şi asta o confirmă statistică pe care o puteţi consulta în ataşament.

EJU_Cota participare federatii

Distribuie articolul:
facebook twitter linkedin whatsapp