Medalie de AUR pentru Borş Laris la Campionatul European U23

Autor:
Publicat: 5 November 2021, 19:11
email print

Judoka originar din Focşani, descoperit de Stănica Grosu şi pregătit de Iulian Surlă, a reuşit astăzi la europenele de tineret din Budapesta să îşi adjudece titlul de campion european de tineret în cadrul categoriei -66 kg.

Sportivul nostru, legitimat la CS Dinamo Bucureşti şi care în prezent se pregăteşte cu Lotul Naţional de la Oradea, sub îndrumarea lui Emil Morar, a reuşit o performanţă extraordinară pentru judoul românesc.

În primul meci l-a învins pe sportivul ţării gazde, Botond Szeredas, ca mai apoi să treacă în sferturile de finală de germanul Severin Edmeier. În semifinală s-a impus în faţa georgianului Giorgi Tutashvili, sportiv ce are în palmaresul său o medalie de aur la Campionatul European de Juniori din 2019 la Vantaa (Finlanda) dar şi o medalie de argint la Grand Prix-ul din Tbilisi, în acelaşi an.

Finala a fost dominată în totalitate de sportivul nostru care a reuşit un frumos Ippon în faţa lui Radu Izvoreanu din Republica Moldova.

Tot astăzi, pe tatami s-au mai aflat şi Pasca Alexandra -52 kg, judoka din Sibiu revine astfel după o gravă accidentare la mână şi sportivele Ivănescu Florentina şi Severin Olga la -63 kg. La masculin, Olaru Adrian -66 kg si Radvanszki Szilard -73 kg au pierdut in primul lor meci.

Distribuie articolul:
facebook twitter linkedin whatsapp