Modificări importante în structura de coordonare, organizare și componență a Loturilor Olimpice de Judo ale României

Autor:
Publicat: 26 August 2021, 11:08
email print

În data de 25.08.2021, în Poiana Braşov a avut loc întrunirea extraordinară a Comitetului Director al Federaţiei Române de Judo. În cadrul şedinţei convocate de către domnul preşedinte Cozmin Guşă s-a analizat evoluţia mult sub aşteptări a delegaţiei noastre participante la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, respectiv luarea de măsuri şi decizii pentru activitatea din perioada următoare în vederea creşterii performanţei. Principalele decizii adoptate în cadrul Comitetului Director vizează modificarea radicală a componenţei Loturilor Olimpice ale României, masculin şi feminin, dar şi modificarea organigramei şi a organizării colectivelor tehnice ce asista aceste loturi.

Astfel, în cadrul Lotului de Seniori numărul s-a redus de la 9 sportivi la 7, aceştia fiind în majoritatea lor foşti campioni mondiali, europeni, medaliaţi în competiţiile de juniori şi cadeţi dar şi cu rezultate recente obţinute în acest an la competiţiile internaţionale de seniori.

La feminin, de asemenea s-a luat decizia restructurării lotului prin promovarea unor campioane şi medaliate internaţional din noua generaţie de sportive ale României. Restructurările la nivelul colectivului tehnic, coordonatori, antrenori respectiv preparatori se vor implementa în perioada imediat următoare conform deciziilor Comitetului Director,

La şedinţa de analiza au participat toţi membrii Comitetului Director dar şi  antrenorii Lotului de Cadeţi şi Juniori ai României, în calitate de invitaţi.

Distribuie articolul:
facebook twitter linkedin whatsapp