Pozitia FRJ cu privire la situatia sportivului Natea Daniel

Autor:
Publicat: 18 Septembrie 2019, 15:09
email print

 

Ca urmare a materialului aparut in ziarul online Libertatea si preluat de catre alte institutii media din Romania, Federatia Romana de Judo il considera tendentios si lipsit de adevar, motiv pentru care facem urmatoarele precizari:

  • Conform legii 69/2000, componentii loturilor nationale si olimpice au obligatia de a avea aviz medical emis de catre Institutul Nationat de Medicina Sportiva din Bucuresti. Intrucat sportivul Natea Ilie Daniel nu a obtinuat avizul medical din partea institutiei anterior mentionata si in ciuda eforturiilor federatiei de a se obtine acest aviz la diverse clinici din Romania si strainatate, acesta nu a mai putut fi cooptat in lotul national-olimpic incepand cu anul 2019. In incercarea de a obtine avizul medical, federatia noastra, la recomandarea INMS, l-a supus pe sportiv diverselor analize medicale, R.M.N si alte teste la clinicile Polisano si Sanador, inclusiv teste genetice la clinica Blueprint Genetics din Finlanda, cu toatea acestea, sportivul Natea Ilie Daniel neprimind aviz din partea institutului medical dn Bucuresti.
  • In ceea ce priveste suspendarea sportivului de catre FIJ, Federatia Romana de Judo nu avea niciun motiv sa dicteze o asemenea suspendare pe plan intern, cu atat mai putin pe plan extern, deoarece sportivul nu mai era component de lot. Facem mentiunea ca in anul 2019 acesta nu s-a pregatit in niciun moment cu lotul national-olimpic de judo al Romaniei si de asemenea acesta nu a informat federatia cu privire la participarea sa la alte competitii sportive in afara celor de Judo si nici nu a solicitat vreo aprobare in acest sens.
  • Federatia Romana de Judo l-a incunostintat pe sportivul Natea Ilie Daniel inca de la prima adresa de suspendare primita, prin e-mailul trimis catre acesta in data de 23.04.2019.
  • In urma falsei informatii aparute in media cu privire la faptul ca FRJ a produs aceasta suspendare sau ar sta in spatele unui asemenea demers, ne vedem nevoiti sa va aducem la cunostinta ca aceste prezentari deformate ale adevarului aduc grave prejudicii de imagine judoului romanesc, Federatiei Romane de Judo dar si a miscarii sportive din tara noastra, lucru care nu face decat sa pericliteze calificarea sportivilor nostri la Jocurile Olimpice din anul 2020 de la Tokyo.

In sustinerea celor de mai sus atasam cele doua suspendari primite din partea FIJ si de care FRJ a luat act dar si regulamentul Federatiei Internationale de Judo – S.O.R. (IJF Sport and Organisation Rules) unde este stipulat faptul ca sportivii clasati in World Ranking List nu au dreptul sa participe la alte discipline de combat in afara de Judo.

pdf_icon Suspendare 18.04.2019

pdf_icon Suspendare 06.06.2019

        FIJ Regulament S.O.R. >>> Click aici <<<

Distribuie articolul:
facebook twitter linkedin whatsapp