REZULTATE SPECTACULOASE in prima zi a Festivalului Olimpic al TIneretului European de la Baku

Autor:
Publicat: 24 Iulie 2019, 15:07
email print

Sportivii romani care au debutat in prima zi de concurs au avut o comportare extraordinara, ajungand pana in fazele finale ale categoriilor lor.

Prima mare performanta a zilei vine de la sportiva categoriei -40 kg, Hagianu Giorgia Barbara, care a reusit sa cuceresca medalia de aur dupa o finala spectaculoasa cu turcoaica Muberra Gunes. Anterior, in semifinale, sportiva vranceanca a reusit sa se impuna in meciul cu Ghjuliana Ballo din Franta.

Matei Alexandru, judoka in cadrul categoriei -50 kg, a cucerit medalia de argint dupa finala disputata in fata lui Nika Bachiashvili din Georgia. In primele doua meciuri, sportivul nostru i-a invins pe rand pe judoka Ariel Shulman (Israel) si pe vicecampionul european de anul acesta din Varsovia, Mykyta Holoborodko din Ucraina.

Judoka Brebinaru Anne Marie, categoria -44 kg, a avut o comportare frumoasa reusind sa ajunga pana in blocul final al competitiei. In primul meci sportiva noastra a trecut de Anhelina Stryhun din Belarus ca mai apoi sa fie invinsa de turcoaica Merve Azak. In recalificari o invinge pe Giorgi Giulia din Italia. In meciul pentru medalia de bronz, judoka originara din Strehaia si care in prezent se pregateste in Centrul de la Deva, a pierdut cu rusoaica Marina Vorobeva.

Sportivii Dzitac Ioan -55 kg si Covaciu Iasmina -48 kg s-au clasat pe locurile 9.

Distribuie articolul:
facebook twitter linkedin whatsapp