România, locul doi în clasamentul pe ţări la Open-ul Serbiei

By
Updated: September 25, 2017
EJU-European-Judo-Open-Men-und-Women-Belgrade-2017-09-23-Kostadin-Andonov-286755

Trei medalii de aur, un bronz şi un loc cinci sunt rezultatele înregistrate de ţara noastră la European Open din Belgrad.

La -48 kg, judoka Pop Alexandra a reuşit să se claseze pe prima poziţie după victoria din finală împotriva britanicei Kelly Staddon. În primul meci, sportiva noastră a trecut de unguroaica Lilla Erdelyi ca mai apoi să o învingă pe Gultaj Mammadaliyeva (Azerbaidjan).

Cercea Marcel, judoka în cadrul categoriei -73 kg, a cucerit şi el medalia de aur la Open-ul de la Belgrad. Primul meci, unul câştigat prin Wazari, a fost în faţa lui Hamsat Isaev (Germania). În al doilea meci, sportivul nostru a trecut de estonianul Oscar Pertelson iar pentru intrarea în finală, Cercea Marcel a trebuit să treacă de francezul Julien La Rocca. În finală, sportivul nostru s-a impus prin Ippon în faţa unui alt judoka din Franţa, Samuel N Zingo.

La +100 kg, România a avut doi reprezentanţi. Vladut Simionescu şi Mircea Croitoru, ne-au reprezentat cu succes la această categorie, primul câştigând medalia de aur iar al doilea reuşind să cucerească bronzul. Ambii judoka romani au câştigat meciurile finale prin execuţii tehnice de excepţii, primind amândoi punctajul maxim. În primul meci, Simionescu l-a învins pe sârbul Nikola Jeremic, ca în al doilea meci să treacă tot de un sportiv al ţării gazdă, Zarko Culum.. În finală, Simionescu a trecut de azerul Jalil Shukurov. Mircea Croitoru a intrat în posesia medaliei de bronz după o finală disputată împotriva lui Zarko Culum, judoka învins şi de Simionescu. În primul meci a fost învins de azerul Jalil Shukurov ca în meciul doi să treacă de Mikhail Cherkasov, prin Ippon.

La această competiţie au fost prezenţi 237 de judok (154 masculin, 83 feminin) din 30 de ţări.