Ședința Comitetului Director din data de 11.05.2024

Autor:
Publicat: 11 May 2024, 22:05
email print

Astăzi, în incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani a avut loc ședința Comitetului Director al Federației Române de Judo. La această ședință au fost prezenți 12 membri.

Au fost analizate evoluțiile sportivilor la competițiile internaționale și au fost aprobate loturile care vor participa la următoarele acțiuni, inclusiv delegația care ne va reprezenta la Campionatul Mondial de Seniori de la Abu Dhabi.

În aceeași ședință, s-au discutat toate aspectele legate de viitoarea finanțare a Federației Romane de Judo, în condițiile în care Agenția Națională pentru Sport se afla în imposibilitatea de a-și respecta angajamentele financiare asumate la începutul anului, actualele sume alocate federațiilor sportive naționale acoperind doar prima jumătate a acestui an.

Domnul Vicepreședinte Dan Deliu demisionează din toate funcțiile deținute în FRJudo.

În timpul ședinței în care se analiza activitatea curentă a federației, s-a pus în discuție sesizarea depusă de către un membru afiliat cu privire la situația generată în cadrul Adunării Generale din aprilie de către președintele Comisiei Naționale a Centurilor Negre (C.N.C.N), când, domnului presedinte Cozmin Gușă i-a fost retras gradul 1 DAN-onorific, acordat în anul 2018. În unanimitate, toți cei prezenți au fost de acord că a existat un abuz și un demers personal al președintelui comisiei, fără a fi respectate regulamentele în vigoare ale federației. Inclusiv secretarul acestei comisii, domnul Iulian Surlă, a afirmat că nu au fost îndepliniți pașii legali prevăzuți în regulamentul comisiei pentru retragerea unui grad DAN onorific și că a fost o greșeală.

Urmare a acestei situații, domnul prof. univ. dr. Dan Deliu și-a prezentat demisia din funcția de vicepreședinte al FRJudo și președinte al C.N.C.N. . Comitetul Director a luat act în unanimitate de cele două demisiei ale acestuia. În baza prerogativelor pe care le are, domnul președinte Cozmin Gușă l-a numit președinte interimar al Comisiei Naționale a Centurilor Negre pe secretarul acesteia, domnul Iulian Surlă.

Distribuie articolul:
facebook twitter linkedin whatsapp