Stagiu de judo la Buziaş

By
Updated: November 20, 2018
Judo-Buzias-3

La începutul lunii noiembrie, în Buziaş a fost organizat un stagiu de judo. De bunul mers al evenimentului au fost responsabile cluburile ACS Pro Motrica Timişoara şi ACS Sentoki Timişoara, ambele fiind centre importante de judo implicate anual în organizarea unor etape finale ale Campionatelor Naţionale de Judo.

Accentul a fost pus pe aplicarea tehnicilor şi tacticilor de judo în regim de competiţie.

„Toţi judoka participanţi au acumulat o experienţă deosebită în vederea felului şi abordării luptei pe tatami. Fiecare antrenament din cele patru zile de stagiu poate fi echivalat cu un concurs internaţional, ceea ce este o valoare deosebită pentru sportivii de această vârstă”, a declarat Ion Emilian Mircea, organizatorul acestui eveniment şi preşedintele clubului timişorean de judo ASC Pro-Motrica.

Ineditul acestui stagiu a fost dat de cele două elemente ale organizării. Toţi sportivii şi antrenorii au fost cazaţi în sala de sport din Buziaş, unde au dormit pe saltele de judo, cu saci de dormit, în condiţii impecabile de confort şi igienă. De asemenea, participarea tuturor sportivilor a fost gratuită.

„Toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul incontestabil şi implicarea totală a primarului din Buziaş, domnul Sorin Munteanu, a directorului sportiv al sălii de sport Victoria din Buziaş, domnul Florin Bătrânu, şi mai ales fără implicarea financiară şi morală a părinţilor sportivilor din cluburile organizatoare”, a mai spus Ion Emilian Mircea.

Cele două cluburi timişorene organizatoare, ACS Pro-Motrica şi ACS Sentoki, reunesc împreună 80 de judoka cu vârsta cuprinsă între patru şi 17 ani şi îşi propun să formeze copii cu caractere puternice, principii şi valori unice pe care acest sport, judo, le poate transmite.