Vlăduț Simionescu a obținut argintul la Grand Prix-ul de la Zagreb

Autor:
Publicat: 27 September 2021, 23:09
email print

La primul concurs după Jocurile Olimpice de la Tokyo, judoka Vlăduț Simionescu a obținut medalia de argint la turneul Grand Prix de la Zagreb, Croația.

În sferturi, Vlăduț Simionescu (ctg. +100 kg) l-a învins pe sârbul Zarko Culum, iar în semifinale a trecut de slovenul Vito Dragic, numărul 33 mondial, ajungând astfel să lupte pentru aur cu olandezul Spijkers, meci pierdut din păcate.

Alexandru Raicu, locul 5 la categoria -73 kg

Aproape de o medalie a fost și Alexandru Raicu, la categoria -73 kg. Acesta s-a clasat pe locul cinci, după ce a fost învins în meciul decisiv pentru bronz de bulgarul Mark Hristov. Raicu a avut liber în primul tur, după care l-a învins în optimi pe francezul Enzo Gibelli, iar în sferturi a pierdut în fața azerului Hidayat Heydarov. Intrat în recalificări, Raicu l-a învins în primul meci pe spaniolul Salvador Cases Roca, după care a cedat în duelul pentru bronz la bulgarul Mark Hristov, clasându-se în final pe locul 5.

Cubanezul Asley Gonzalez, aproape de bronz la primul concurs în care a reprezentat România

Fost campion mondial, cubanezul Asley Gonzalez a luptat pentru prima dată sub drapelul României la Zagreb. Gonzalez a avut liber în primul tur, după care i-a învins în optimi pe bulgarul Boris Georgiev și în sferturi pe kosovarul Shpati Zekaj, câștigând astfel seria. În semifinale, cubanezul cu cetățenie română a fost învins de rusul Arman Adamian, cel care a devenit campionul categoriei -100 kg. În disputa decisivă pentru bronz, Gonzalez a fost învins de croatul Marko Kumric.

Distribuie articolul:
facebook twitter linkedin whatsapp